Celler Can Roca – Verdens beste restaurant 2013

Written by Barcelona Ekspertene on . Posted in Noticias, Recomendaciones

Denne katalanske familierestauranten er nå blitt kåret til den beste restauranten i verden.

Men Celler Can Roca er ingen nykommer. Den har vært på listen 8 ganger over  verdens 50 beste. Den har tre Michelin-stjerner. Og i fjor klatret den på rankingen og ble nummer 2, etter den danske restauanten Noma, men nå har Celler Can Roca altså tatt steget helt opp.

celler can roca bilde 2

Fenomenet Roca-brødrene er unik. Joan Roca er kjøkkensjef. Josep Roca er sommelier, eller vinservitør som han selv kaller seg, og yngstemann Jordi Roca er den regelbrytende konditoren. På Celler Can Roca er vin og mat uatskillig. Josep passer på at vinen er i perfekt harmoni med de søte eller salte oppskriftene til Joan og Jordi.

Tre hoder representerer et glimrende arbeid i hvert sitt felt. Lidenskap for mat har de fått inn med morsmelken. Brødrene nærmest vokste opp i morens restaurant Can Roca i arbeiderklasse-forstaden Taiala, et lite stykke utenfor Girona. I 1986 åpnet brødrene Joan og Josep El Celler de Can Roca like ved morens restaurant. I 2007 – nå også med den yngste broren Jordi på laget – flyttet de bare litt lenger opp i veien til et spesialbygd og moderne restaurantbygg.

Brødrene har all grunn til å feire denne familietriumfen, et resultat av 25 år med tålmodighet, utholdenhet og kontinuerlig arbeid for å oppnå det nesten umulige.

På menyen finnes denne sesongens delikateseser med en stor dose talent, fantasi, nysgjerrighet, tenkning, kreativitet, ydmykhet og visdom.

the-worlds-50-best-restaurants-2013-51-640x360

Adresse:

Can Sunyer 48,
17007 Girona
+34 972 22 21 57

PS! Det er 1 års venteliste for å få bord, så det lønner seg å reservere så fort som mulig!

To andre spanske restauranter er også med blant de 10 beste,  restaurant Mugaritz med kjøkkensjef Andoni Luis Aduriz, havnet på 4. plass, og Arzak med Juan Mari og Elena Arzak fra San Sebastian ble nr. 8.

Bildene er lånt fra hjemmesiden til Celler Can Roca

Tags: , , , , , , , , , , ,