Finn lugnet i labyrintparken Horta

Written by Barcelona Ekspertene on . Posted in Eventos, Recomendaciones

Bortom storstadspulsen, i Barcelonas norra stadsdel Horta, ligger denna oupptäckta juvel.Det är Barcelonas äldsta park och för att bevara dess lugn och skönhet tar den emot max 750 personer om dagen. Parken ligger något utanför den vanliga turistens radie och förtjänar definitivt ett besök.

Gå  vilse i den750 meterlånga labyrinten och om du har tur så finner du en staty av kärleksguden Eros i mitten. Väl utanför labyrinten kan du promenera runt i parken och beskåda denna oas av vackra ting. Här finns en stor och vacker damm,mäktiga paviljonger, kanaler, trädgårdar och vattenfall.Det är lätt att drömma sig bort på denna vidunderliga plats, till en annan tidsepok och man föreställa sig hur det en gång såg ut här under de liviga festerna med utomhusteater och barn som lekfullt sprang runt i labyrinten.

Om du vill ta dig hit på enklaste sätt ska du åka den gröna metrolinjen till stationen Mundet och därifrån är det cirka 5 minuters gångavstånd till parken. På söndagar och onsdagar är det gratis inträde annars kostar det under 3 euro.

Bilden er lånad  från www.friendlyrentals.com

Tags: , , , , , , ,