Gå på torgjakt i Barcelona

Written by Barcelona Ekspertene on . Posted in Noticias, Recomendaciones

I takt med att vi börjar närma oss våren så vaknar också Barcelona ur sin vintervila. Myllret på gator och torg blir allt livligare och dofterna från diverse caféer, bagerier samt restauranger tävlar om plats. Slå dig ner på ett av de många torg som staden har att erbjuda och ta en kopp kaffe eller varför inte ett glas cava och några tapas?

I Gràcia finner du en avslappnad stämning då bilar inte kommer fram på de smala gränderna. Turismen är inte lika påtaglig som i centrum och istället för stora shoppingcenter och kedjor, finns det små boutiqer och marknader. På torget Plaça de la Vila de Gràcia, vid klocktornet, kan du sitta på en av uteserveringarna och lapa sol. På kvällen brukar det ofta bjudas på livemusik från gatumusikanter.

Om du går på torgjakt i de gotiska kvarteren kan du hitta Calle del correo viejo. På gamla postvägen ligger det ett gömt torg bakom katedralen och nära stora posten Correos. Här är det alltid lätt att finna en billig Mojito eller en god lunch.

Barceloneta, det gamla fiskekvarteret från 1800-talet, är en mycket populär stadsdel där den bästa fisken och skaldjuren serveras. På det blygsamma torget vid Carrer de la Vila Joiosa finner du en gömd skatt i Barceloneta. Här hittar du restauranger med utmärkta lunchmenyer. Insup atmosfären och njut!

Tags: , , , , , ,