Madrid

Madrid er et yndet reisemål for dem som ønsker en skikkelig storbyferie. Hovedstaden i Spania er raus mot turistene. Kulturskatter og flotte byggverk finnes i rikelig monn, og for dem som ikke kan få nok av shopping, vil Madrid i så måte kunne stille tørsten i lang tid.

MadridMadrid kan fort fremstå som en enormt stor by. Man spaserer ikke fra den ene til den andre enden av bykjernen med mindre man har meget god tid. Byen har omlag 3,1 millioner innbyggere og ligger ganske nært midten av Spania.

Byen har en lang og dramatisk historie. Selv i dag finnes det mange monumenter og byggverk som kan gi oss konkrete opplevelser av byens lange historie som et senter for handel og kultur.

Av severdigheter i Madrid må man nevne Palacio Real (Det kongelige slottet), og den store åpne plassen Plaza Mayor. Ellers er det en rekke museer, kirker, kloster og monumenter som er verdt et besøk. Et av de mest kjente monumentene er Puerta de Alcala som ruver opp i en rundkjøring nær Prado museet og Retiro parken.

Rundt hele Madrid finner man åpne plasser og parker som gir lokalbefolkning og turister mulighet til å få litt rom og natur i en ellers så hektisk storby.

« Tilbake til toppen