Malaga

Malaga som blant annet er Picassos fødested, ligger i en vakker bukt i Andalucía. Velsignet med solskinn og en fantastisk lyskvalitet er Malaga en by med brede gater, svaiende palmer, livlig natteliv, gode museer og utmerkede sjømat restauranter.

Kystområdet har en privilegert geografisk plassering og takket være fjellene som beskytter mot vinden fra nord, har Malaga den høyeste gjennomsnittstemperaturen i Spania med over 300 soldager per år.

MadridPablo Picasso er byens berømte sønn og flere gallerier viser hans arbeid. Han ble født ved Plaza Merced som i dag er et museum av hans liv og verk. Museumet er åpent for publikum og inngangen er gratis. Takket være Malagas kompakte bykjerne ligger de fleste severdighetene i behagelig gangavstand fra hverandre.

Foruten å være et kulturelt sentrum, er Malaga også en veldig bra by for å spise ute . Befolkningen i Malaga (Malagueños) elsker sin mat, og rundt omkring på barene og restaurantene ser man fort hvor det virkelige sosiale livet foregår.

Det er heller ingen tilfeldighet at Costa del Sol like ofte kalles Costa del Golf, for det finnes omtrent 60 golfbaner i Andalucía, hvorav halvparten ligger langs Solkysten.

« Tilbake til toppen