Festivalen La Mercè 2013

Written by Barcelona Ekspertene on . Posted in Eventos, Recomendaciones

Banner-cartellFestivalen La Mercè er Barcelonas fiesta major og er en festival som holdes til ære for Barcelonas skytshelgen, Mare de Deu de la Merce. Den første festivalen fant sted i 1902 og har siden utviklet seg til en 5 dagers festival med parader i gatene, konserter og andre hendelser. I 2012 vil det holdes 600 forskjellige aktiviteter, under de 5 dagene som festivalen varer.

Noen høydepunkt under festivalen Correfoc – Flammeløp Dette er er en parade med mange små djevler og en Ildsprutende drage, som spytter ut ill og gnister over tilskuerne. Dersom du vil oppleve Correfoc, er det fornuftig å ta på verneklær da flammer og gnister ofte er sprutet ut over folkemengden. Under festivalen La Merce arrangeres det er normalt to typer Correfoc samme kveld. En er for barn og er en snillere utgave enn Correfoc for de voksene, som skjer senere på kvelden. Arrangementet Correfoc finner gjerne sted ved skumring og passerer normalt langs gaten Via Laietana.

Parade med los Gigantes Sted: Plaza de la Merce, Barcelona katedral og Plaza de Sant Jaume. Paraden med los Gigantes er et svært populært arrangement for hele familien. Store gigantfigurer av konger, dronninger og adelsmenn, marsjerer gjennom Barcelonas gater ledsaget av trommer.  

Bildet er lånt fra: http://merce.bcn.cat/

Tags: , , , , , , , , , , ,